SUA au deblocat un ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Administraţia prezidenţială a Statelor Unite a deblocat un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, au informat joi senatorii americani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

971 afișări
Imaginea articolului SUA au deblocat un ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA au deblocat un ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Fondurile au scopul de a ajuta Ucraina în criza privind separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Moscova. Rusia a anexat Peninsula Crimeea în anul 2014.

Câţiva democraţi au declarat anterior că sunt de părere că administraţia prezidenţială a blocat ajutorul militar pentru a pune presiune pe Guvernul ucrainean în contextul campaniei de realegere a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte.

Senatorii republicani şi democraţi au informat că ajutorul umanitar a fost din nou deblocat de Casa Albă miercuri noaptea, cu câteva ore înainte de o dezbatere a unui amendament care ar fi interzis astfel de obstrucţionări pe viitor.

 

Taguri:
sua,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici