SUA au depăşit pragul de 500.000 de decese asociate COVID-19. Joe Biden: Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam

  • Statele Unite au depăşit luni pragul de 500.000 de decese asociate COVID-19.
  • În urmă cu un an, epidemia de coronavirus făcea prima victimă în districtul Santa Clara din California.
  • La Washington a fost decretat doliu şi s-a ţinut un moment de reculegere.
  • Preşedintele american Joe Biden a afirmat că acest bilanţ tragic îl depăşeşte pe cel al americanilor care au murit în cele două războaie mondiale şi războiul din Vietnam.
  • Biden a făcut din nou apel la unitate într-un mesaj adresat naţiunii cu acest prilej.
1054 afișări
Imaginea articolului SUA au depăşit pragul de 500.000 de decese asociate COVID-19. Joe Biden: Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam

SUA depăşesc 500.000 de decese asociate COVID-19. Joe Biden: Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam

Într-un decret prezidenţial, Joe Biden a ordonat arborarea drapelului SUA în bernă pe clădirile şi proprietăţile publice până vineri la apusul soarelui.

„Cu această ocazie solemnă, reflectăm asupra pierderii lor şi asupra celor dragi rămaşi în urmă”, a spus Biden.

„Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam”, a subliniat preşedintele Joe Biden.

Clopotele au bătut de 500 de ori la Catedrala Naţională din Washington pentru a onora cei 500.000 de morţi.

„Pe măsură ce recunoaştem amploarea acestei morţi în masă în America, amintiţi-vă fiecare persoană şi viaţa pe care a trăit-o”, a spus Biden într-un discurs la Casa Albă, după ce au sunat clopotele. „Fiul care şi-a sunat mama în fiecare seară. Tatăl, fiica care i-a luminat lumea. Cel mai bun prieten care a fost mereu acolo. ... Asistenta care şi-a făcut pacienţii să-şi dorească să trăiască”, a adăugat preşedintele.

Câteva clipe mai târziu, Biden, vicepreşedintele Kamala Harris şi partenerii lor au apărut îmbrăcaţi în haine negre şi cu măşti negre. Au rămas în tăcere în timp ce se cânta imnul „Amazing Grace”.

Ţara a înregistrat peste 28 de milioane de cazuri COVID-19 şi 500.264 de vieţi pierdute luni după-amiază, potrivit unui bilanţ Reuters.

Aproximativ 19% din totalul deceselor globale provocate de coronavirus în lume au avut loc în Statele Unite, o cifră supradimensionată, dat fiind că naţiunea reprezintă doar 4% din populaţia planetei.

„Acesta este cel mai rău lucru care i s-a întâmplat în ceea ce priveşte sănătatea naţiunii în ultimii 100 de ani”, a declarat dr. Anthony Fauci, consilier pentru boli infecţioase al preşedintelui Joe Biden, într-un interviu acordat luni Reuters. El a adăugat că, de acum câteva decenii, oamenii vor vorbi despre „acel oribil an din 2020 şi poate 2021”.

În cea mai mare parte a anului 2020, Fauci a lucrat în cadrul Forţei de lucru pentru coronavirus a Casei Albe a fostului preşedinte Donald Trump, o slujbă care îl pune adesea în contradicţie cu Trump, care a încercat să minimizeze severitatea pandemiei.

Diviziunea politică, a spus Fauci, a contribuit semnificativ la numărul morţilor din SUA.

Performanţa slabă a ţării reflectă lipsa unui răspuns naţional, anul trecut, când administraţia fostului preşedinte Donald Trump a lăsat în mare parte statele să facă faţă celei mai mari crize de sănătate publică dintr-un secol, preşedintele fiind adesea în conflict cu proprii experţi în sănătate.

În 2020, virusul a eliminat un an din speranţa medie de viaţă din Statele Unite, cel mai mare declin de după cel de-al doilea război mondial.

În ciuda pragului sumbru, cazurile de COVID-19 din Statele Unite au scăzut pentru a şasea săptămână consecutivă. Experţii în sănătate au avertizat, totuşi, că variantele de coronavirus descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia ar putea dezlănţui un alt val care ameninţă să inverseze tendinţele pozitive recente.

În observaţiile sale de la Casa Albă, Biden a cerut americanilor să rămână vigilenţi în combaterea pandemiei, continuând să poarte măşti, să păstreze distanţarea socială şi să se vaccineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
decese,
covid

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici