SUA au emis o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea tratamentului cu plasmă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat în sistem de urgenţă tratamentul cu plasma provenită de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, a anunţat Donald Trump într-o conferinţă de presă.

2084 afișări
Imaginea articolului SUA au emis o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea tratamentului cu plasmă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

SUA a emis o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea tratamentului cu plasmă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

FDA a spus că a ajuns la concluzia că produsul poate fi eficient în tratarea COVID-19 şi că „beneficiile cunoscute şi potenţiale ale produsului depăşesc riscurile cunoscute şi potenţiale ale produsului”.

Preşedintele Donald Trump a făcut anunţul în cadrul unui briefing de presă.

El a spus că autorizaţia „va extinde dramatic accesul la acest tratament”.

În prezent în jur de 70.000 de pacienţi din SUA beneficiază de acest tratament, dar odată emisă această autorizaţie de urgenţă, un număr mult mai mare îl vor putea primi.

Plasma convalescentă este creată din sângele oamenilor care s-au recuperat după ce au fost infectaţi cu COVID-19 şi s-a dovedit a avea succes în tratarea altor două coronavirusuri mortale: MERS şi SARS. De asemenea, a fost folosit pentru tratarea gripei şi Ebola, scrie CNN.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici