SUA au furnizat informaţii care au ajutat forţele ucrainene să ucidă mulţi dintre generalii ruşi

Statele Unite au furnizat informaţii care au ajutat forţele ucrainene să ucidă mulţi dintre generalii ruşi care au participat la războiul din Ucraina, a relatat New York Times, citând oficiali americani de rang înalt.

1330 afișări
Imaginea articolului SUA au furnizat informaţii care au ajutat forţele ucrainene să ucidă mulţi dintre generalii ruşi

Ajutorul face parte dintr-un efort al administraţiei Biden de a furniza Ucrainei informaţii în timp real despre câmpul de luptă, a precizat ziarul. Washingtonul ar fi furnizat Ucrainei detalii despre mişcările preconizate ale trupelor ruseşti, precum şi locaţia şi alte detalii despre cartierele generale militare mobile ale Rusiei, iar Ucraina a combinat acest ajutor cu propriile sale informaţii pentru a efectua lovituri care au ucis ofiţeri ruşi.

Informaţiile includ, de asemenea, mişcările anticipate ale trupelor ruseşti, culese din recentele evaluări americane ale planului de luptă secret al Moscovei pentru luptele din regiunea Donbas din estul Ucrainei, au declarat oficialii.

Oficialii ucraineni au declarat că au ucis aproximativ 12 generali ruşi pe câmpul de luptă, potrivit New York Times. Oficialii au refuzat să precizeze câţi generali au fost ucişi ca urmare a asistenţei americane, a adăugat ziarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
război,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici