SUA au reluat serviciul de acordare a vizelor în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre cele două state

Ambasada SUA din Turcia a anunţat, luni, că a reluat ”la capacitate redusă” activitatea de procesare a vizelor de la misiunile sale din Turcia, ca parte a efortului de a reduce disputele diplomatice dintre cele două state, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

348 afișări
Imaginea articolului SUA au reluat serviciul de acordare a vizelor în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre cele două state

SUA au reluat serviciul de acordare a vizelor în Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice

”Misiunea SUA în Turcia a reluat la capacitate redusă activitatea de procesare a vizelor. Solicitanţii care doresc să călătorească în Statele Unite îşi pot acum reprograma audienţele”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA din Ankara.

Potrivit agenţiei Anadolu, la scurt timp după anunţul misiunii diplomatice americane, un oficial turc a afirmat că Guvernul de la Ankara intenţionează să ia o măsură similară.

La începutul lunii octombrie, Turcia şi SUA au suspendat serviciile de acordare a vizelor. Atunci, Ambasada Statelor Unite din Turcia a anunţat că a suspendat serviciul de vize, după ce unul dintre angajaţii misiunii diplomatice americane a fost reţinut de către autorităţile de la Ankara. Drept reacţie, Guvernul turc a luat a o măsură identică.

Suspendarea reciprocă a serviciului de acordare a vizelor a survenit după mai multe luni în care relaţiile dintre Ankara şi Washington s-au deteriorat puternic. Arestarea unui angajat al Consulatului american de la Istanbul, ancheta deschisă de autorităţile SUA împotriva unui bancher şi fost ministru turc, refuzul Washingtonului de a aproba extrădarea imediată a clericului Fethullah Gulen şi sprijinul american pentru kurzii din Siria se numără printre aspectele care au deteriorat relaţiile dintre cele două state.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici