SUA avertizează regimul nord-coreean că va fi "distrus complet" în caz de război

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a avertizat joi regimul nord-coreean că va fi "distrus complet" în caz de război, după ce Phenianul a anunţat că întreg continentul american se află în raza de acţiune a noii rachete balistice, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4048 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează regimul nord-coreean că va fi "distrus complet" în caz de război

SUA avertizează regimul nord-coreean că va fi "distrus complet" în caz de război

În cadrul unei întruni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, Haley a avertizat: "Dacă vine războiul, să fiţi siguri că regimul nord-coreean va fi complet distrus. Nu am căutat niciodată un război cu Coreea de Nord, nici astăzi nu-l căutăm. Dar dacă războiul va avea loc, va fi din cauza actelor de agresiune continuate, aşa cum am văzut ieri".

Nikki Haley a mai transmis că Administraţia Trump a avertizat Coreea de Nord că viitorul ţării este în mâinile liderilor săi, iar alegerea este doar a lor.

"Regimul Kim Jong-Un a făcut o alegere - şi cu aceasta vine o alegere critică pentru restul lumii. Dictatorul din Coreea de Nord a făcut ieri o alegere care aduce lumea mai aproape de război, nu mai departe de el. A ales să continue agresiunea nucleară. A ales să respingă lumea civilizată. A ales să pună la încercare răbdarea unei lumi unite împotriva nesăbuinţei sale", a spus Haley.

Statele Unite au militat la ONU pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian.

"Naţiunile lumii au puterea de a izola în continuare şi de a inversa cursul periculos al regimului nord-coreean. În plus faţă de punerea integrală în aplicare a tuturor sancţiunilor ONU, toate ţările ar trebui să întrerupă relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord şi să limiteze cooperarea militară, ştiinţifică, tehnică sau comercială. De asemenea, trebuie să întrerupă comerţul cu regimul, prin oprirea tuturor importurilor şi exporturilor şi expulzând toţi lucrătorii nord-coreeni", a mai spus Nikki Haley.

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

Imediat după testul balistic, Statele Unite şi Japonia au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, iar administraţiile din întreaga lume au cerut intensificarea presiunii asupra Phenianului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici