SUA avertizează: Turcia ar trebui „să scape” de sistemele de rachete ruseşti S-400 sau să facă faţă sancţiunilor

Statele Unite sunt foarte supărate din cauza achiziţionării de către Turcia a sistemelor ruse de apărare anti-rachetă şi ar putea impune sancţiuni Ankarei, dacă nu „scapă” de acestea, a declarat duminică consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, Robert O'Brien, potrivit Reuters.

4668 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează: Turcia ar trebui „să scape” de sistemele de rachete ruseşti S-400 sau să facă faţă sancţiunilor

SUA avertizează: Turcia ar trebui „să scape” de sistemele de rachete ruseşti S-400 sau să facă faţă sancţiunilor

„Turcia va simţi impactul acelor sancţiuni”, a declarat O'Brien pentru emisiunea „Face the Nation” de la postul CBS, într-un interviu, referindu-se la pedepsele în conformitate cu legea americană, cunoscută sub denumirea de Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, despre care a spus că va trece de Congres cu un sprijin "covârşitor" bipartizan.

Comentariile sale au venit înainte de o vizită a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la Washington, pe 13 noiembrie, pentru a-l întâlni pe preşedintele american Donald Trump probabil pentru negocieri cruciale deoarece cei doi aliaţi NATO s-au aflat în conflict după o serie de probleme.

Unul dintre dezacordurile majore este achiziţionarea de către Ankara a sistemului rus de rachete antiaeriene S-400, despre care Washingtonul spune că este incompatibil cu metodele de apărare ale NATO şi ameninţă avioanele de luptă F-35 produse de compania americană Lockheed Martin.

În ciuda ameninţărilor cu sancţiunile din partea SUA, Turcia a început să primească primele livrări de sisteme S-400 în iulie.

Ca răspuns, Washingtonul a eliminat Turcia din programul F-35, în care Ankara era producător şi cumpărător, însă până acum, nu a impus sancţiuni.

Foto: Hepta

Taguri:
sua,
turcia,
armament

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici