SUA condamnă ameninţările Chinei la adresa securităţii din Taiwan: „Autorităţile chineze sunt iresponsabile”

  • Statele Unite au acuzat Beijingul de acţiuni „provocatoare” şi „iresponsabile”
  • Observatorii taiwanezi au urmărit presupuse pregătiri de atac ale aviaţiei chineze deasupra insulei
  • Călătoria neanunţată a lui Nancy Pelosi în teritoriul guvernat de China fără a o înştiinţa reprezintă un afront la adresa securităţii chineze, susţin oficialii de la Beijing
340 afișări
Imaginea articolului SUA condamnă ameninţările Chinei la adresa securităţii din Taiwan: „Autorităţile chineze sunt iresponsabile”

Sursa foto: Hepta

Statele Unite au acuzat Beijingul de acţiuni „provocatoare” şi „iresponsabile”, după ce Taiwanul a raportat antrenamentul avioanelor de luptă chineze deasupra insulei.

Casa Albă susţine că Beijingul încearcă să schimbe status quo-ul Taiwanului, însă, partea americană nu recunoaşte eroarea de a trimite fără înştiinţare un oficial american într-un teritoriu străin.

SUA acuză China de escaladarea tensiunilor

„Aceste activităţi reprezintă o escaladare semnificativă a eforturilor Chinei de a schimba status quo-ul. Sunt provocatoare, iresponsabile şi riscante”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Tensiunile dintre Washington, Beijing şi Taipei sunt la cote maxime. Exerciţiile militare anunţate ca represalii pentru afrontul adus la nivel diplomatic se vor sfârşi luni. China vede vizita lui Pelosi ca o provocare la adresa revendicărilor sale de suveranitate asupra Taiwanului, care se consideră o entitate distinctă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici