SUA exceptează două ţări membre UE de la sancţiunile pentru relaţiile comerciale cu Iranul

Două ţări membre ale Uniunii Europene, Italia şi Grecia, vor fi exceptate de Statele Unite de la aplicarea sancţiunilor pentru continuarea relaţiilor comerciale cu Iranul, a anunţat luni secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

6551 afișări
Imaginea articolului SUA exceptează două ţări membre UE de la sancţiunile pentru relaţiile comerciale cu Iranul

SUA exceptează două ţări membre UE de la sancţiunile pentru relaţiile comerciale cu Iranul

Statele Unite au impus luni Iranului noi sancţiuni, ca efect al deciziei de retragere din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul în 2015.

Dar Administraţia SUA a decis să excepteze opt ţări sau entităţi teritoriale de la aplicarea sancţiunilor pentru continuarea relaţiilor comerciale cu Iranul. Aceste ţări sunt: Grecia, Italia, Turcia, China, India, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud.

Administraţia islamistă de la Teheran a denunţat decizia Statelor Unite, avertizând că este vorba de un "război economic". "Iranul are posibilitatea de a vinde petrol şi o va face în continuare", a declarat preşedintele Hassan Rouhani. "Suntem într-o situaţie de război. Suntem în război economic, ne confruntăm cu un inamic care vrea să ne intimideze. Trebuie să câştigăm", a subliniat Rouhani.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Rusia, Marea Britanie, Germania, Franţa, China, Uniunea Europeană şi Iranul au hotărât menţinerea tratatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici