SUA, în pragul unui război civil, după cazul lui Jacob Blake? Protestatari şi civili înarmaţi se războiesc pe străzi - VIDEO

  • Protestele şi manifestaţiile violente din Kenosha, Wisconsin, continuă
  • Mai multe persoane au fost împuşcate în a treia noapte de proteste
  • Totul a pornit de la împuşcarea de către poliţişti a unui tânăr de culoare, Jacob Blake, care va rămâne paralizat
3386 afișări
Imaginea articolului SUA, în pragul unui război civil, după cazul lui Jacob Blake? Protestatari şi civili înarmaţi se războiesc pe străzi - VIDEO

Sursa: profimedia

Cazul lui Jacob Blake, tânărul afro-american împuşcat de mai multe ori în spate de poliţiştii din Wisconsin, continuă să genereze reacţii violente de stradă. După două nopţi de proteste asemănătoare celor ce au urmat decesului lui George Floyd, trei persoane au fost împuşcate în cea de-a treia noapte de proteste din Kenosha, Wisconsin.

Imaginile surprinse de camerele video arată oameni fugind pe străzi în timp ce răsună focuri de armă, iar haosul predomină. 

Situaţia a degenerat după ce poliţiştii l-au împuşcat în spate, duminică, pe Jacob Blake, un afro-american de 29 de ani. Tânărul ar putea să nu mai meargă niciodată, după ce gloanţele i-au afectat coloana vertebrală. Trei dintre cei şase copii ai bărbatului au văzut scena cu ochii lor, iar martorii spun că acesta se lupta cu trei poliţişti. 
 
Incidentul a declanşat proteste sub egida „Black lives matter”. Manifestanţii sunt furioşi, mai ales pentru că acest caz vine la câteva luni după moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare în vârstă de 46 de ani, mort sub presiunea genunchiului poliţistului alb Derek Chauvin din Minneapolis, Minnesota.
 
Subiectul brutalităţii poliţiştilor şi al violenţelor de stradă a intrat din nou şi în disputa politică din SUA. Subiectul a fost abordat de republicani şi democraţi, care se află în competiţie pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici