SUA: În statul New York, numărul de cazuri de coronavirus a atins un nou record

Numărul de cazuri de coronavirus în statul New York a ajuns miercuri la un nou record, apropiindu-se de 150.000, depăşind Spania la numărul de infecţii, chiar dacă autorităţile au avertizat că numărul oficial de decese ar putea fi subestmat, potrivit Reuters.

2397 afișări
Imaginea articolului SUA: În statul New York, numărul de cazuri de coronavirus a atins un nou record

SUA: În statul New York, numărul de cazuri de coronavirus a atins un nou record

New York, statul considerat epicentrul pandemiei din Statele Unite, şi statul vecin New Jersey a raportat iarăşi noi valori maxime pentru o singură zi în privinţa deceselor cauzate de coronavirus.

„Fiecare număr este o faţă”, a spus guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, care a ordonat coborârea în bernă a drapelului în stat, în semn de recunoaştere a celor decedaţi. „Acest virus i-a atacat pe cei vulnerabili şi pe cei slabi şi este treaba noastră ca societate să-i protejăm pe cei vulnerabili”, a completat oficialul.

Statul New York are 149.316 cazuri raportate comparativ cu cele 146.690 din Spania, potrivit unui raport al Reuters. Statele Unite au înregistrat aproape 420.000 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 14.300 de decese.

Cuomo a spus că 779 de persoane au murit ziua trecută în statul său, în timp ce Phil Murphy, guvernatorul din New Jersey, a declarat că 275 au murit, cifrele anunţate miercuri depăşind recordurile înregistrate cu doar o zi mai devreme.

În ciuda numărătorii sumbre, Cuomo a spus că tendinţele generale rămân încă pozitive. Cuomo a menţionat o scădere a spitalizărilor şi alte date ca dovadă că New York „a îndoit curba” şi a obţinut un anumit control asupra ratei de infectare.

Cuomo a spus că numărul decese va continua la nivelul actual sau va creşte in zilele urmatoare, deoarece mor pacienţii în stare critică, care sunt internaţi de mai bine de o săptămână şi cei conectaţi la ventilatoare pentru a-i ajuta să respire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici