SUA încearcă să găsească trei americani daţi dispăruţi în Irak

Ambasada Statelor Unite de la Bagdad a confirmat duminică seara informaţii de presă potrivit cărora "mai mulţi americani" au fost daţi dispăruţi în capitala irakiană, relatează BBC News online.

1077 afișări
Imaginea articolului SUA încearcă să găsească trei americani daţi dispăruţi în Irak

SUA încearcă să găsească trei americani daţi dispăruţi în Irak

Confirmarea apare după ce postul panarab Al-Arabiya a anunţat, citând surse, că trei persoane date dispărute ar fi fost răpite de militanţi.

"Acţionăm, cu deplina cooperare a autorităţilor irakiene, pentru ca să localizăm şi să recuperăm aceste persoane", a declarat un oficial de la Departamentul de Stat american.

Un oficial de la Bagdad a declarat pentru CNN că trei angajaţi ai unei firme au fost daţi dispăruţi vineri.

"O companie a depus duminică un raport potrivit căruia trei dintre membrii personalului au fost daţi dispăruţi în urmă cu două zile. Sunt angajaţi americani. Analizăm raportul", a declarat oficialul.

"Siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani în străinătate este principala noastră prioritate", a declarat John Kirby, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Un atac comis săptămâna trecută la un centru comercial din Bagdad, revendicat de militanţi din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a pus capăt relativei acalmii din capitală, care nu s-a confruntat cu violenţe în ultima perioadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici