SUA intensifică presiunile asupra preşedintelui venezuelean: Ce sancţiuni i-au aplicat fiului său, Nicolas „Nicolasito” Maduro

Administraţia Trump a impus vineri sancţiuni fiului preşedintelui venezuelean, Nicolas ”Nicolasito” Maduro, pentru a intensifica presiunile asupra lui Nicolas Maduro, a anunţat Trezoreria SUA, potrivit Reuters.

1448 afișări
Imaginea articolului SUA intensifică presiunile asupra preşedintelui venezuelean: Ce sancţiuni i-au aplicat fiului său, Nicolas „Nicolasito” Maduro

SUA intensifică presiunile asupra preşedintelui venezuelean: Ce sancţiuni i-au aplicat fiului său, Nicolas „Nicolasito” Maduro

Fiul lui Maduro a fost implicat în propaganda şi cenzura impusă de guvernul de la Caracas, a profitat de pe urma mineritului din Venezuela, şi ajutat la presiunea asupra armatei pentru a interzice intrarea în ţară a ajutoarelor umanitare, a transmis departamentul.

Noile sancţiuni sunt ultimele încercări din ultimele şase luni pentru a-l determina pe Maduro să se dea la o parte de la conducerea Venezuelei, a cărui realegere a fost catalogată ca fiind ilegitimă de către Statele Unite, precum şi de majoritatea statelor Occidentale.

Maduro mizează pe fiul său Nicolasito şi pe susţinătorii regimului său pentru a menţinne monopolul asupra economiei şi pentru a suprima poporul Venezuelean”, a declarat secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin.

”Trezoreria va continua să sancţioneze rudele complice ale regimului ilegitim care profită de pe urma corupţiei lui Maduro”, a adăugat Mnuchin.

Preşedintele Donald Trump şi-a arătta sprijinul pentru liderul opoziţiei Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale, care a invocat în ianuarie Constituţia din Venezuela pentru a se autoproclama preşedinte interimar.

Maduro, care este susţinut de Rusia, China şi Turcia, şi-au menţinut sprijinul armatei şi a altor instituţii, şi l-a numit pe Maduro marioneta Washingtonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici