SUA intenţionează să vândă Turciei elicoptere de atac

Pentagonul a dezvăluit vineri că intenţionează să vândă Turciei trei elicoptere de atac AH-1 Super Cobra în cadrul unei tranzacţii în valoare de 111 milioane de dolari, în timp ce Ankara tocmai a încheiat o operaţiune împotriva rebelilor kurzi din cadrul PKK.

283 afișări
Imaginea articolului SUA intenţionează să vândă Turciei elicoptere de atac

SUA intenţionează să vândă Turciei elicoptere de atac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea armată turcă din sud-estul ţării s-a încheiat joi. Ea a fost lansată ca reacţie la moartea a 24 de militari în atacurile Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) la frontiera cu Irakul, săptămâna trecută.

Pentagonul a informat Congresul în legătură cu această tranzacţie pe care intenţionează să o desfăşoare cu Ankara, după încetarea operaţiunilor armatei turce.

Un lucru neobişnuit, cele trei elicoptere şi piesele lor de schimb provin de la flota Marinei. Cu banii obţinuţi din vânzare, Marina intenţionează să achiziţioneze noi echipamente aeriene, arată Agenţia de cooperare pentru securitate (DSCA) într-un comunicat.

Legea americană obligă administraţia să informeze Congresul înainte oricărei tranzacţii importante privind armele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici