SUA nu ia în calcul desfăşurarea unor exerciţii nucleare comune alături de Coreea de Sud. Biden refuză apelul partenerului său

  • Statele Unite nu au purtat discuţii pentru efectuarea unor exerciţii militare comune cu tematică nucleară
  • Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că Seul şi Washington discută despre posibile exerciţii comune folosind active nucleare ale SUA
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, infirmă afirmaţiile omologului său sud-coreean
775 afișări
Imaginea articolului SUA nu ia în calcul desfăşurarea unor exerciţii nucleare comune alături de Coreea de Sud. Biden refuză apelul partenerului său

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a fost contrazis de omologul său american, Joe Biden, după ce a declarat că Seul şi Washington discută despre posibile exerciţii comune folosind active nucleare ale Statelor Unite în Asia de Sud-Est.

„Armele nucleare aparţin Statelor Unite, dar planificarea, schimbul de informaţii, exerciţiile şi antrenamentele ar trebui să fie conduse în comun de Coreea de Sud şi Statele Unite”, a declarat Yoon.

Planificarea şi exerciţiile comune vor avea ca scop o implementare mai eficientă a „descurajării extinse” promovate de SUA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a calificat afirmaţia drept o declaraţie de război şi a ameninţat cu riposta în cazul în care lucrurile vor degenera.

Biden a ţinut să precizeze că astfel discuţii nu au avut loc şi SUA nu va desfăşura astfel de exerciţii, periclitând stabilitatea fragilă din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici