SUA: o furtună care se produce o dată într-o generaţie va afecta călătoriile de sărbători

O furtună despre care specialiştii spun că se produce o dată într-o generaţie va afecta călătoriile de sărbători ale americanilor.

2717 afișări
Imaginea articolului SUA: o furtună care se produce o dată într-o generaţie va afecta călătoriile de sărbători

Sursa foto: Profimedia

O puternică furtună de iarnă îşi face drum prin SUA şi Canada în această săptămână, aducând cu ea zăpadă numeroasă şi temperaturi scăzute. Furtuna care se produce „o dată la o generaţie" a început marţi în nord-vestul Pacificului, iar de miercuri dimineaţă şi-a croit drum spre est, prin Munţii Stâncoşi. Se aşteaptă să lovească Marile Lacuri la sfârşitul acestei săptămâni şi să devină un „ciclon-bombă" până vineri dimineaţă.

Furtuna a perturbat deja călătoriile din SUA chiar înainte de sărbători. Marile companii aeriene americane au emis scutiri de taxe pentru călătorii care doresc să-şi reprogrameze zborurile. În Vancouver şi Seattle, zborurile au fost anulate marţi, şi peste 70 de milioane de persoane din zona cuprinsă între statele Washington şi Maryland se află sub o alertă de vreme rea.

Autorităţile se aşteaptă ca furtuna să provoace întreruperi de curent pe scară largă.

Serviciul Naţional de Meteorologie din Brooklyn, New York, a calificat-o drept un eveniment meteorologic de iarnă care se produce o dată la o generaţie, potrivit BBC. Sucursala Serviciului Naţional de Meteorologie din Chicago a avertizat asupra unei „ameninţări semnificative la adresa vieţii pentru oricine rămâne blocat în furtună", deoarece se aşteaptă ca viteza vântului să fie mai mare de 88,5 km/h.

Practic, meteorologii cred că furtuna se va transforma într-un „ciclon bombă", deoarece se va intensifica într-un ritm rapid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici