SUA: Organizaţia teroristă Stat Islamic a comis acte de genocid împotriva grupurilor minoritare

Administraţia Trump a denunţat, marţi, reţeaua teroristă Stat Islamic (SI), despre care afirmă că a comis acte de genocid împotriva creştinilor şi a mai multor minorităţi religioase în zonele controlate de gruparea jihadistă, relatează The Associated Press.

687 afișări
Imaginea articolului SUA: Organizaţia teroristă Stat Islamic a comis acte de genocid împotriva grupurilor minoritare

SUA: Organizaţia teroristă Stat Islamic a comis acte de genocid împotriva grupurilor minoritare

Secretarul de Stat Rex Tillerson a ţinut o conferinţă de presă în care a declarat că reţeaua teroristă este ”în mod clar responsabilă pentru genocidul” împotriva creştinilor din Irak şi împotriva şiiţilor din Siria şi din Orientul Mijlociu. Comentariile sale au venit în contextul în care Departamentul de Stat a publicat un raport privind libertatea religioasă în lume.

”SI continuă să vizeze oameni ai mai multor religii şi etnii pentru a-i răpi, viola, omorî sau pentru a-i face sclavi. Gruparea teroristă este în mod clar responsabilă pentru genocidul comis împotriva creştinilor, şiiţilor şi yazidiţilor în zonele pe care le controlează. Totodată, sunt responsabili pentru comiterea de crime împotriva umanităţii şi epurarea etnică împotriva aceloraşi grupuri minoritare. Protejarea acestor grupuri- şi a altora ce sunt ţinta extremismului- rămâne o prioritate pentru Administraţia Trump.”, a declarat Tillerson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici