SUA reduce numărul refugiaţilor la 30.000 pentru anul viitor

Administraţia Trump reduce numărul de refugiaţi care vor fi primiţi în Statele Unite anul viitor de la 45.000 la 30.000 de persoane, informează The Associated Press.

184 afișări
Imaginea articolului SUA reduce numărul refugiaţilor la 30.000 pentru anul viitor

SUA reduce numărul refugiaţilor la 30.000 pentru anul viitor

Anunţul vine în ciuda apelurilor primite de Statele Unite din partea organizaţiilor umanitare globale care au transmis că plafonul din acest an de 45.000 de refugiaţi a fost prea mic.

Plafonul de 30 000 anunţat luni de secretarul de stat Mike Pompeo este maximul pe care SUA îl va recunoaşte în cursul anului fiscal care începe la 1 octombrie. Numărul real permis ar putea fi mai mic. Statele Unite au permis aproape 85.000 de refugiaţi în ultimul an al administraţiei Obama.

Scăderea numărului de refugiaţi reflectă opoziţia administraţiei Trump faţă de acceptarea acestora şi a altor imigranţi în SUA. Această abordare a determinat deja admiterea refugiaţilor la cel mai scăzut nivel într-un deceniu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici