SUA resping acuzaţiile de conspiraţie: "E absurd să se spună că Washingtonul ar putea fi responsabil de moartea lui Chavez"

Statele Unite au respins, marţi, acuzaţiile de conspiraţie formulate de Venezuela, cosiderând că este "absurd" să se spună că Washingtonul ar putea fi responsabil de moartea preşedintelui Hugo Chavez, cu câteva momente înainte de anunţul privind decesul său.

938 afișări
Imaginea articolului SUA resping acuzaţiile de conspiraţie: "E absurd să se spună că Washingtonul ar putea fi responsabil de moartea lui Chavez"

SUA resping acuzaţiile de conspiraţie ale Venezuelei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Să spui că Statele Unite sunt implicate în vreun fel în boala preşedintelui Chavez este absurd, iar noi respingem ferm această acuzaţie", a afirmat un pourtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Respingem ferm acuzaţiile Guvernului venezuelean, potrivit cărora Statele Unite sunt implicate într-o conspiraţie pentru a-l destabiliza", a adăugat Patrick Ventrell într-un comunicat.

În pofida profundelor dezacorduri dintre cele două ţări, Statele Unite au încercat să pună în aplicare relaţii mai productive, a adăugat el, dar "afirmaţiile eronate" în privinţa Washingtonului arată că Venezuela nu este "interesată de ameliorarea acestor relaţii".

Pentagonul a confirmat anterior expulzarea din Venezuela a doi ataşaţi militari americani, dintre care unul a fost acuzat de vicepreşedinte că a încercat să contacteze militarii pentru "a le propune proiecte de destabilizare".

Ventrell a subliniat, la rândul său, că Statele Unite ar putea recurge la represalii împotriva diplomaţilor venezueleni, în virtutea Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a decedat, marţi, la Caracas, din cauza cancerului, a anunţat vicepreşedintele Nicolas Maduro la televiziunea publică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici