SUA salută acordul privind exporturile de cereale şi avertizează că va urmări dacă Rusia îl respectă

Administraţia Joseph Biden a salutat, joi seară, acordul de principiu al Rusiei, Turciei şi Naţiunilor Unite privind exporturile de cereale din Ucraina, dar a avertizat că va urmări modul în care vor fi aplicate aranjamentele şi va trage la răspundere Moscova.

1426 afișări
Imaginea articolului SUA salută acordul privind exporturile de cereale şi avertizează că va urmări dacă Rusia îl respectă

Hepta

Exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră sunt blocate din cauza invaziei militare ruse. Administraţia de la Ankara a anunţat că vineri va fi semnat un acord între Turcia, Ucraina, Rusia şi Naţiunile Unite pentru facilitarea exporturilor de cereale.

"În primul rând că nu ar fi trebuit să ajungem niciodată într-o astfel de situaţie. Aceasta a fost o decizie deliberată a Federaţiei Ruse de a transforma alimentele în armă", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, citat de agenţia Reuters.

"Ceea ce am auzit în ultimele ore este o evoluţie de salutat, dar ceea ce contează este implementarea acordului. Sigur că vom continua să colaborăm cu partenerii noştri pentru a trage la răspundere Rusia pentru modul de implementare a acordului", a subliniat Ned Price.

Rusia neagă responsabilitatea în amplificarea crizei alimentare şi susţine că problemele sunt cauzate de instalarea de către Ucraina a minelor în largul propriilor porturi şi de sancţiunile occidentale care vizează exporturile ruse de cereale şi fertilizatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici