SUA sancţionează trei oficiali nord-coreeni pentru abuzuri privind drepturile omului

Statele Unite au sancţionat luni trei oficiali nord-coreeni, printre care se numără şi un consilier al liderului nord-coreean, Kim Jong Un, pentru "încălcări grave ale drepturilor omului şi cenzură", a anunţat Departamentul Trezoreriei SUA, relatează Reuters.

233 afișări
Imaginea articolului SUA sancţionează trei oficiali nord-coreeni pentru abuzuri privind drepturile omului

SUA sancţionează trei oficiali nord-coreeni pentru abuzuri privind drepturile omului

Sancţiunile "atrage atenţia asupra tratamentului condamnabil al Coreei de Nord faţă de cetăţeni şi servesc drept reamintire a tratamentului brutal la care a fost supus cetăţeanul american Otto Warmbier", a afirmat departamentul într-un comunicat.

Warmbier a fost un student american care a murit în iunie 2017 după 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, ceea ce a contribuit la relaţiile deja tensionate dintre Phenian şi Washington, în special în ceea ce priveşte programul de dezvoltare nucleară din Coreea de Nord.

Trezoreria i-a identificat cei trei ca fiind Ryong Hae Choe, un apropiat al lui Kim, care conduce Partidul Muncitorilor din Coreea, Departamentul de Organizare şi Orientare, ministrul Securităţii Statului, Kyong Thaek Jong, şi directorul Departamentului de Propagandă din Coreea de Nord, Kwang Ho Pak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici