SUA: Scutul antirachetă, care include elemente în România, răspunde ameninţării iraniene

Viitorul scut antirachetă american din Europa răspunde unei ameninţări din partea Iranului, a subliniat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, confirmând amplasarea unor interceptoare prevăzută în România.

20 afișări
Imaginea articolului SUA: Scutul antirachetă, care include elemente în România, răspunde ameninţării iraniene

SUA: Scutul antirachetă, care include elemente în România, răspunde ameninţării iraniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Abordarea noastră revizuită este concepută pentru a răspunde ameninţării emergente pentru regiune, venind dinspre Iran", a declarat Philip Crowley. "Vom proteja interesele noastre şi pe cele ale aliaţilor noştri", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a confirmat anunţul făcut de preşedintele român, Traian Băsescu, privind amplasarea unor interceptoare de rachete balistice până în 2015, în cadrul proiectului scutului antirachetă american.

Noul sistem, prezentat de administraţia Barack Obama în septembrie, după o reevaluare a ameninţării balistice iraniene, este menit să contracareze rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, nu cu rază lungă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici