SUA şi Coreea de Sud efectuează noi exerciţii militare în Peninsula Coreea

Şase avioane militare americane, printre care şi două bombardiere supersonice B-1B Lancer, au participat la un exerciţiu militar în Peninsula Coreea reprezentând demonstraţie de forţă a Armatei SUA, pe fondul tensiunilor generate de repetatele teste balistice şi nucleare ale regimului de la Phenian.

1882 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud efectuează noi exerciţii militare în Peninsula Coreea

SUA şi Coreea de Sud efectuează noi exerciţii militare în Peninsula Coreea

Anunţul a fost făcut marţi de Armata sud-coreeană, care a participat şi ea la acest exerciţiu, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Avioanele de luptă ale Armatei SUA au fost acompaniate de avioane de vânătoare F-15K, ce aparţin Armatei sud-coreene. Potrivit unui comunicat al Şefului de Stat Major al Armatei Coreei de Sud, avioanele au decolat de la o baza amplasată pe Insula Guam.

Odată intrate în spaţiul aerian al Coreei de Sud, cele două bombardiere americane au executat mai multe manevre, lansând rachete asupra unor ţinte amplasate în apele teritoriale sud-coreene, aflate în estul Peninsulei. Ulterior, avioanele de luptă au survolat teritoriul Coreei de Sud şi au executat manevre similare în apele dintre China şi Peninsula Coreea.

Potrivit Armatei sud-coreene, aceste manevre fac parte din exerciţiile militare comune programate, au rolul de a consolida capacităţile de apărare ale Seulului şi de a sublinia alianţa dintre SUA şi Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici