SUA suplimentează cantitatea de petrol din piaţa internă cu 11 mil. de barili din rezervele proprii

Statele Unite vor pune în circulaţie 11 milioane de barili din Rezervele Strategice de Petrol (SPR) înainte de intrarea în vigoare a celei de a doua tranşe a sancţiunilor reimpuse Iranului, relatează Reuters.

772 afișări
Imaginea articolului SUA suplimentează cantitatea de petrol din piaţa internă cu 11 mil. de barili din rezervele proprii

SUA suplimentează cantitatea de petrol din piaţa internă cu 11 mil. de barili din rezervele proprii

Decizia face parte dintr-un plan de atenuare a potenţialelor efecte ale reducerii producţiei globale de petrol, ca urmare a intrării în vigoare a sancţiunilor. Un potenţial efect negativ ar putea fi creşterea preţului la benzină în Statele Unite - o evoluţie ce are putea influenţa negativ rezultatul alegerilor de la mijlocul mandatului lui Donald Trump (aşa-numitele „mid-term elections”).

A doua tranşă de sancţiuni are ca dată scadentă data de 4 noiembrie (adică 180 de zile de la data ieşirii din Acordul nuclear) şi vizează, în principal, sectorul energetic şi cel bancar. Prima tranşă, intrată în vigoare pe 6 august, a vizat in principal comerţul cu metale şi pietre preţioase, sectorul automotive, precum şi o serie de activităţi bancare şi importuri. Sancţiunile au fost reimpuse de Statele Unite în urma deciziei preşedintelui Donald Trump, de pe 8 mai, de retragere din Planul Comun şi Complet de Acţiune (JCPOA).

Conform Departamentului de Energie american, de la înfiinţarea lor - la mijlocul anilor '70 - Rezervele Strategice de Petrol (SPR) au fost accesate de doar trei ori. Rezervele sunt ţinute în patru locaţii, două în statul Texas şi alte două în Louisiana, cu o capacitate totală combinată de stocare de 713,5 milioane de barili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici