SUA susţin că Iranul furnizează ilegal armament rebelilor huthi din Yemen

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a declarat, joi, că Iranul furnizează armament rebelilor huthi din Yemen, argumentând că racheta lansată din Yemen asupra Arabiei Saudite a fost fabricată în Iran, relatează The Associated Press.

238 afișări
Imaginea articolului SUA susţin că Iranul furnizează ilegal armament rebelilor huthi din Yemen

SUA susţin că Iranul furnizează ilegal armament rebelilor huthi din Yemen

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la o bază militară americană, Haley a prezentat rămăşiţele rachetei care a fost lansată asupra Arabiei Saudite, precizând că aceasta este o dovadă incontestabilă asupra faptului că Iranul furnizează armament rebelilor huthi din Yemen.

”În spatele meu sunt rămăşiţele rachetei lansate de militanţii huthi din Yemen asupra Arabiei Saudite. Racheta a fost fabricată în Iran, înainte să ajungă în mâinile rebelilor huthi. Apoi, racheta a fost lansată către un aeroport civil şi ar fi putut ucide sute de civili nevinovaţi din Arabia Saudită”, a declarat Haley, avertizând că Teheranul încalcă rezoluţia ONU care prevede interdicţia impusă Iranului de a vinde rachete balistice timp de cinci ani.

În replică, Teheranul a respins în mod categoric aceste acuzaţie.

”O nouă acuzaţie pe care o respingem categoric. Aceasta este nefondată, iresăponsabilă, provocatoare şi distructivă. Aşa-zisele dovezi sunt frabricate, la fel ca şi precedentele”, se arată într-un comunicat emis de misiunea diplomatică a Iranului de la ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici