SUA trec un prag cheie: Jumătate dintre adulţii au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19. Ţara vaccinează peste 3 milioane de oameni pe zi

  • Jumătate din toţi adulţii americani au primit cel puţin o doză de vaccin Covid-19, potrivit datelor de la Centrelul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.
  • Peste 129 de milioane de persoane cu vârsta de 18 ani şi peste au primit cel puţin o doză, 50,4% din totalul populaţiei adulte.
  • Peste 83 de milioane de adulţi,32,5% din totalul populaţiei adulte, sunt complet vaccinate cu unul dintre cele trei vaccinuri aprobate în S.U.A.
673 afișări
Imaginea articolului SUA trec un prag cheie: Jumătate dintre adulţii au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19. Ţara vaccinează peste 3 milioane de oameni pe zi

SUA trec un prag cheie: Jumătate dintre adulţii au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19. Ţara vaccinează peste 3 milioane de oameni pe zi

Jumătate din toţi adulţii americani au primit acum cel puţin o doză de vaccin Covid-19, potrivit datelor de la Centrelul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, marcând o etapă majoră în campania de vaccinare din SUA, relatează CNBC.

Reperul vine la o zi după ce numărul total de morţi din cauza virusului a atins 3 milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, cu decese aproximativ 12.000 în fiecare zi.

În SUA, rata noilor cazuri zilnice de Covid-19 la nivel naţional rămâne ridicată. Ţara raportează în medie aproximativ 68.000 de noi infecţii în fiecare zi. Datele CDC arată în medie 3,3 milioane de doze zilnice de vaccin au fost administrate în ultima săptămână.

Jeff Zients, coordonatorul răspunsului la COVID-19 de la Casa Albă, a declarat că pauza în vaccinările Johnson & Johnson, care a avut loc după rapoartele a şase cazuri de cheaguri rare de sânge, nu ar încetini campania de vaccinare, deoarece ţara are o cantitate suficientă de vaccinuri Pfizer şi Moderna .

Dr. Anthony Fauci, consilier medical şef al Casei Albe, a declarat duminică că SUA va relua probabil utilizarea vaccinului Johnson & Johnson cu un avertisment sau o restricţie pe anumite grupe şi anticipează o decizie vineri, când grupul consultativ al CDC se va reuni pentru a discuta situaţia.

Estimarea mea este că vom continua să folosim vaccinul într-o anumită formă”, a spus Fauci în timpul unui interviu la NBC.

71.922 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, dintre care 54.818 au fost imunizate cu Pfizer, 8.623 cu Moderna şi 8.481 cu AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare, 2.626.810 persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, 1.604.904 primind şi rapelul.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 68 de reacţii adverse - 44 la Pfizer, 15 la Moderna şi 9 la AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacţiilor adverse a fost de 12.891 (3/1000 doze administrate). Alte 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici