SUA: Un bărbat a strigat „Salut Hitler” într-un teatru din Baltimore, provocând panică

Un bărbat a creat panică într-un teatru din Baltimore când a început să strige "Salut Hitler! Salut Trump!" în timpul desfăşurării unei piese de teatrua cărei acţiune se petrecea într-un sat evreiesc din Rusia ţaristă, oamenii panicaţi îndreptându-se spre ieşire, relatează AP.

1019 afișări
Imaginea articolului SUA: Un bărbat a strigat „Salut Hitler” într-un teatru din Baltimore, provocând panică

SUA: Un bărbat a strigat "Salut Hitler" într-un teatru din Baltimore, provocând panică

Rich Scherr, un jurnalist financiar, care a fost unul dintre cele peste 1.000 de persoane care au participat la spectacolul de miercuri seară de la Teatrul Hipodrom din Baltimore, a declarat că un bărbat care se afla la un balcon a fost cel care a provocat agitaţia. El a descris pe spectatori uimiţi iniţial şi înmărmuriţi de confuzie şi teamă când bărbatul a început să strige sloganuri naziste timp câteva minute în pauza spectacolului.

"Totul era foarte liniştit. Apoi l-am auzit pe acest bărbat tipând: "Salut Hitler! Salut Trump!", a declarat acesta într-un interviu telefonic. Alţi spectatori i-au spus acestuia că au auzit de asemenea că bărbatul striga despre "MAGA", sloganul "Make America Great Again" al preşedintelui Donald Trump.

Câteva zeci de oameni au început să alerge spre ieşire, potrivit lui Scherr, în timp ce alţii au început să cheme forţele de securitate.

Scherr a spus că se pregătea pentru posibilitatea unui atac cu o armă de foc. "Nu voiam să mă gândesc la ce e mai rău, dar mă pregăteam să reacţionez în cazul unui atac cu o armă de foc", a afirmat el.

Incidentul de la teatru vine la doar câteva săptămâni după ce un atacator înarmat a împuşcat mortal 11 persoane într-o sinagogă din Pittsburgh. Suspectul Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, şi-a exprimat ura împotriva evreilor şi le-a spus mai târziu poliţiştilor că "toţi aceşti evrei trebuie să moară", au anunţat autorităţile.

De asemenea, vine ieri după ce FBI-ul a prezentat un raport care arată o creştere de 17 procente în cazul crimelor provocate de ura rasială din SUA în 2017 şi o creştere de 37% a crimelor anti-semite.

După câteva minute, spectatorul a fost escortat afară din teatru de forţele de securitate şi spectacolul a continuat fără incidente după încheierea pauzei. Poliţia din Baltimore a anunţat că ofiţerii au răspuns la apelul primit miercuri la ora locală 21:40, dar bărbatul nu a fost arestat, fiind lăsat să plece pe cont propriu.

„Deşi condamnabile, cuvintele omului sunt considerate protejate libertatea de exprimare, deoarece nu a ameninţat în mod direct pe nimeni“, a declarat Matt Jablow, un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Baltimore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici