SUA va scurta perioada de carantină pentru contacţii persoanelor infectate cu COVID-19

  • CDC va scurta durata recomandată de carantină
  • CDC va micşora durata de la 14 zile la 10 sau 7 zile
  • Condiţia rămâne testul negativ
650 afișări
Imaginea articolului SUA va scurta perioada de carantină pentru contacţii persoanelor infectate cu COVID-19

SUA va scurta perioada de carantină pentru contacţii persoanelor infectate cu COVID-19

Din cauza numărului mare de cazuri, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) va scurta durata recomandată de carantină. Noile linii directoare vor permite persoanelor care au intrat în contact cu cineva infectat cu virusul să reia activitatea normală, după 10 zile sau 7 zile de la un rezultat negativ.

Schimbarea politicii a fost discutată de ceva timp, deoarece oamenii de ştiinţă au studiat perioada de incubaţie a virusului.

Astfel ar putea grăbi revenirea la activităţile normale de către cei consideraţi a fi „contacte strânse” ale celor infectaţi cu virusul.

Deşi CDC a spus că perioada de incubaţie a virusului se presupune că se extinde la 14 zile, majoritatea persoanelor au devenit infecţioase şi au dezvoltat simptome între 4 şi 5 zile după expunere.

Noua orientare a fost prezentată marţi la o reuniune a grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă pentru aprobarea finală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici