SUA vor suplimentarea efectivelor NATO din Afganistan, dacă Obama trimite noi trupe

Armata americană speră că aliaţii din cadrul NATO vor decide la rândul lor să trimită noi trupe în Afganistan, dacă preşedintele Barack Obama alege să suplimenteze contingentul american din această ţară, a declarat, marţi, Pentagonul.

20 afișări
Imaginea articolului SUA vor suplimentarea efectivelor NATO din Afganistan, dacă Obama trimite noi trupe

SUA vor suplimentarea efectivelor NATO din Afganistan, dacă Obama trimite noi trupe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este clar că dacă preşedintele decide să trimită forţe suplimentare în Afganistan, va exista o aşteptare ca aliaţii noştri să angajeze de asemenea forţe noi", a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell.

În cursul ultimilor trei ani, trupele trimise de americani au fost urmate în mod constant de noi trupe trimise de aliaţii lor din NATO, a remarcat Morrell.

Aproximativ 68.000 de militari americani sunt staţionaţi în Afganistan, alături de 42.000 de alte naţionalităţi.

Obama a declarat marţi că îşi va face cunoscută "în curând" decizia privind trimiterea de noi trupe, după finalizarea, luni, a unor consultări intensive pe această temă, ce au durat trei luni.

Preşedintele american a adăugat că va discuta despre "obligaţiile" lor cu partenerii Statelor Unite, care arată reticenţă faţă de o implicare mai mare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici