Subiect de dispută: Argentina cere Londrei să renunţe la exerciţiile militare planificate în zona insulelor Falklands

Argentina denunţă exerciţiile militare ale Marii Britanii, programate să aibă loc luna aceasta, în zona insulelor Falklands, un teritoriu disputat între cele două state, a anunţat Ministerul argentinian de Externe, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

5058 afișări
Imaginea articolului Subiect de dispută: Argentina cere Londrei să renunţe la exerciţiile militare planificate în zona insulelor Falklands

Argentina cere Londrei să renunţe la exerciţiile militare planificate în zona insulelor Falklands (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Într-un comunicat al Ministerului de la Buenos Aires se afirmă că aceste manevre militare "contravin principiului de soluţionare paşnică a conflictului" şi a descris inslulele Faklands drept "teritoriu argentinian ocupat ilegal de Marea Britanie".

Autorităţile argentiniene au mai precizat că au trimis o scrisoare de protest ambasadorului britanic la Buenos Aires în care au cerut anularea exerciţiilor "ilegale," care sunt programte să aibă loc în intervalul 19-28 octombrie.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei britanice la Buenos Aires a declarat că este vorba de "exerciţii de rutină" ce au loc cam de două ori pe an.

Situaţia insulelor Faklands este un subiect de dispută între Londra şi Buenos Aires care în anul 1982 a degenerat într-un război de scurtă durată între cele două state. Marea majoritate a celor 3.000 de locuitori ai insulelor se declară în favoarea păstrării statului de teritoriu britanic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici