"Subordonaţii" SUA împiedică OSCE "să-şi facă treaba", i-a transmis telefonic Lavrov lui Kerry

Secretarul de Stat american John Kerry "trebuie să le ordone subordonaţilor săi să nu mai împiedice OSCE să-şi facă treaba" în Ucraina, i-a cerut duminică ministrul rus de Externe Serghei Lavrov la telefon, în contextul în care Moscova acuză Statele Unite că susţin Kievul.

481 afișări
Imaginea articolului "Subordonaţii" SUA împiedică OSCE "să-şi facă treaba", i-a transmis telefonic Lavrov lui Kerry

"Subordonaţii" SUA împiedică OSCE "să-şi facă treaba", i-a transmis telefonic Lavrov lui Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o conversaţie telefonică, şeful diplomaţiei ruse "i-a cerut lui John Kerry să le ordone subordonaţilor săi să nu mai împiedice OSCE să-şi facă treaba", a anunţat într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Moscova a acuzat vineri Washingtonul că susţine Kievul şi "împărtăşeşte responsabilitatea sângelui vărsat" în estul Ucrainei, o zonă devastată de confruntări armate intense între separatişti şi forţele guvernamentale.

Aceste confruntări armate - care au loc în jurul locului în care au căzut fragmentele Boeingului 777 al companiei Malaysia Airlines, doborât în zbor de către o rachetă pe 17 iulie - complică activitatea experţilor din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperarre în Europa (OSCE) pe teren, în pofida unui armistiţiu fragil în zona catastrofei.

"Este important să se obţină un armistiţiu în zona de conflict din Ucraina şi să înceapă negocierile între beligeranţi, conform modalităţilor prevăzute de Acordul de la Geneva" încheiat în aprilie, au convenit Lavrov şi Kerry în cursul conversaţiei telefonice, potrivit aceleiaşi surse.

Şeful diplomaţiei ruse a anunţat totodată că Rusia îi invită din nou pe observatorii OSCE să vină în posturile de frontieră de la Doneţk şi Gukovo.

Observatori OSCE au vizitat deja, pe 15 iulie, aceste posturi situate de-a lungul frontierei ruso-ucrainene, iar ataşaţi militari străini au examinat locurile unde au căzut mai multe obuze trase de pe teritoriul ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici