Suedia a extrădat în Turcia un bărbat cu presupuse legături cu terorismul

Suedia a extrădat în Turcia un bărbat kurd cu presupuse legături cu terorismul, în timp ce Ankara continuă să exercite presiuni asupra ţării nordice pentru ca aceasta să îndeplinească cererile sale în schimbul aderării la NATO, relatează agenţia de presă turcă de stat Anadolu, citată de Sky News.

1184 afișări
Imaginea articolului Suedia a extrădat în Turcia un bărbat cu presupuse legături cu terorismul

Hepta

Mahmut Tat ceruse azil în Suedia în 2015, după ce a fost condamnat în Turcia la şase ani şi zece luni de închisoare pentru presupuse legături cu gruparea militantă kurdă PKK.

Televiziunea de stat turcă TRT a declarat că Tat a fost trimis sâmbătă într-o închisoare din Istanbul.

În luna mai, Suedia şi Finlanda au solicitat să adere la NATO ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar s-au lovit de obiecţii din partea Turciei, care a acuzat cele două ţări că adăpostesc militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis, şi ai altor grupuri.

Miercuri, Turcia a declarat că Suedia şi Finlanda au făcut progrese în vederea aderării la NATO, dar că trebuie să facă mai mult pentru a satisface cererile Ankarei privind combaterea terorismului.

Stockholm şi Helsinki neagă faptul că adăpostesc militanţi, dar s-au angajat să coopereze cu Ankara pentru a răspunde pe deplin preocupărilor sale de securitate şi, de asemenea, să ridice embargourile asupra armelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici