Suedia urmăreşte spioni ruşi cu forţele speciale: descindere din elicoptere, pentru a aresta două persoane de 60 de ani

Vânătoarea de spioni continuă în Suedia: într-o serie de operaţiuni, serviciile de securitate au oprit un cuplu suspectat că „lucrează” pentru o putere străină neidentificată.

3959 afișări
Imaginea articolului Suedia urmăreşte spioni ruşi cu forţele speciale: descindere din elicoptere, pentru a aresta două persoane de 60 de ani

O echipă a forţelor speciale a coborât din două elicoptere pe casa „ţintelor”, aflată în suburbiile Stockholmului, în timp ce agenţii şi oficialii de la Sapo, contrainformaţiile, au intrat în acţiune la sol.

Un blitz parte a unei investigaţii despre care există încă puţine detalii. Cei doi, în vârstă de şaizeci60 de ani, ar fi ajuns în ţară din Rusia în anii '90, stabilindu-se în capitală. Mai întâi, au locuit într-un apartament, apoi s-au mutat într-o cabană. Au dus o viaţă normală, fără să trezească suspiciuni. Conduceau o firmă de import-export, vecinii îi descriu drept oameni politicoşi, mereu dispuşi să le întoarcă salutul, dar rezervaţi. 

În spatele paravanuluim conform rechizitoriului, ar fi desfăşurat o activitate intensă de spionaj. Ţintele erau suedeze, iar altele vizau o ţară terţă (Statele Unite?). Un purtător de cuvânt al serviciilor a justificat astfel folosirea comando-ului cu elicoptere: au trebuit să acţioneze rapid pentru a-i împiedica să elimine dovezile aruncându-le în toaletă sau distrugând memoria oricărui PC.

Arestarea urmează rechizitoriului a doi fraţi, tot în Suedia, înrolaţi de serviciile secrete militare ale lui Putin, GRU. Unul dintre ei făcea parte din Sapo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici