Summitul G7: Theresa May a avertizat că va lua măsuri dacă Rusia va continua să se implice în politica altor state

Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) va lua măsuri în cazul în care Rusia va continua să se implice în politica internă a altor state, a declarat premierul britanic Theresa May, în cadrul summitului din Quebec, relatează site-ul postului BBC.

1818 afișări
Imaginea articolului Summitul G7: Theresa May a avertizat că va lua măsuri dacă Rusia va continua să se implice în politica altor state

Sumitul G7: Theresa May a avertizat că va lua măsuri dacă Rusia va continua să se implice în politica altor state

Liderii au transmis un mesaj clar că "o astfel de activitate nu va fi tolerată", în urma incidentului care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Theresa May a mai afirmat că Uniunea Europeană va adopta contramăsuri pentru tarifele impuse de Statele Unite la importurile de oţel şi aluminiu.

Vineri, înainte de summitul G7, preşedintele american Donald Trump a declarat că este în interesul tuturor ca Rusia să fie reintegrată.

Cu toate acestea, oficialul britanic susţine că Rusia trebuie să facă schimbări inainte de a face din nou parte din Grupul ţărilor puternic industrializate, din care Rusia a fost exclusă în anul 2014, pe fondul anexării Crimeii.

"Dacă vor exista acorduri privind relaţiile viitoare ale Rusiei cu acest grup, trebuie să facă schimbări, trebuie să schimbe metodele abordate şi activităţile în care se implică", a declarat Theresa May.

Relaţiile între Londra şi Moscova au devenit tensionat în urma atacului cu agent neurotoxic ce la vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Theresa May a lăudat comunicatul comun al liderilor statelor din G7, în care Rusia este criticată pentru tentativele de "subminare a sistemelor democratice".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici