Summit mondial privind conflictul dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, în Paris

Un summit internaţional în care se vor iniţia tratative de pace între Israel şi Autoritatea Palestiniană are loc în capitala franceză, Paris, informează BBC.

1504 afișări
Imaginea articolului Summit mondial privind conflictul dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, în Paris

Summit mondial privind conflictul dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, în Paris

Delegaţi din peste 70 de state sunt aşteptaţi să-şi reitereze susţinerea faţă de soluţia coexistenţei a două state pentru a rezolva conflictul de peste două decenii.

Autoritatea Palestiniană a salutat efectuarea acestei întrevederi, în vreme ce Israelul nu a participat, acuzând faptul că aceasta este o iniţiativă antiisraeliană.

Ultima rundă a unor tratative de pace directe a avut loc în aprilie 2014, aceasta eşuând. Israel şi Autoritatea Palestiniană nu au fost invitate la întrevedere, ele urmând a fi înştiinţate în privinţa concluziilor summitului.

Summitul are loc în mijlocul escaladării tensiunilor dintre Israel şi comunitatea internaţională după ce ONU a adoptat o rezoluţie anticolonizare.

Consiliul de Securitate ONU a adoptat o rezoluţie istorică prin care se cere suspendarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania, în contextul în care Administraţia Barack Obama a refuzat cererea lui Benjamin Nentanyahu şi a lui Donald Trump de a bloca iniţiativa prin veto.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici