Sunak şi Mordaunt intenţionează să candideze din nou pentru poziţia de lider al Partidului Conservator

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak şi Penny Mordaunt, liderul Camerei Comunelor, intenţionează să concureze pentru poziţia de preşedinte al Partidului Conservator şi implicit de prim-ministru al Marii Britanii, în contextul demisiei premierului Liz Truss.

559 afișări
Imaginea articolului Sunak şi Mordaunt intenţionează să candideze din nou pentru poziţia de lider al Partidului Conservator

UK.gov

Conform unor surse citate de postul de televiziune Sky News şi de agenţia Reuters, Rishi Sunak şi Penny Mordaunt se vor înscrie în cursa electorală internă care se va derula săptămâna viitoare.

Deputatul Michael Gove şi Jeremy Hunt, ministrul de Finanţe în exerciţiu, doi lideri influenţi ai Partidului Conservator (centru-dreapta), nu intenţionează să candideze.

Partidul Laburist britanic şi Partidul Liberal-Democrat cer alegeri parlamentare anticipate după demisia premierului conservator Liz Truss, argumentând că situaţia de "haos" generată de Partidul Conservator nu trebuie să mai continue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici