Surpriză în Franţa. Sondaj: Marine Le Pen nu ar intra în turul doi. Creştere fără precedent a unui candidat

  • Potrivit unui nou sondaj de opinie, jurnalist cu viziuni de extremă dreapta, Eric Zemmour, ar putea ajunge în al doilea tur al alegerile prezidenţiale din 2022 din Franţa.
  • Sondajul Harris Interactive, publicat miercuri, este primul în care Marine Le Pen este în afara turului doi.
  • Sondajul îl plasează pe Zemmour la 17%, eclipsând cele 15% procente pe care Le Pen le-ar obţine.
  • Eric Zemmour nu a anunţat oficial că va candida, dar a sugerat acest lucru în numeroase rânduri.
5280 afișări
Imaginea articolului Surpriză în Franţa. Sondaj: Marine Le Pen nu ar intra în turul doi. Creştere fără precedent a unui candidat

Supriză în Franţa. Sondaj: Marine Le Pen nu ar intra în turul doi. Creştere fără precendet a unui candidat

Jurnalistul în vârstă de 63 de ani, o figură extrem de controversată, s-a remarcat în repetate rânduri cu remarci acide pe subiecte precum imigraţia, islamul şi identitatea naţională. El a fost adesea acuzat de incitare la ură.

Sondajul îl plasează peste cei trei candidaţi de drepta ce se luptă pentru un loc în turul doi unde cel mai probabil îl vor înfrunta pe Emmanuel Marcon.

Aceştia sunt Xavier Bertrand, un fost ministru care conduce acum regiunea Hauts-de-France din nordul Franţei, Valerie Pecresse, ce se află la cîrma regiunii Ile de France şi fostul negociator al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

„Niciodată un candicat cunoscut nu a experimentat o astfel de schimbare a intenţiilor electorale într-un timp atât de scurt, aşa cum am văzut cu Eric Zemmour”, a declarat Antoine Gautier de la Harris Interactive pentru agenţia de ştiri AFP.

În septembrie sondajele îl plasau doar la 7%.

Emmanuel Macron pleacă cu prima şansă

Sondajul publicat astăzi arată că Macron are locul asigurat în turul doi şi pleacă cu prima şansă într-o înfruntare atât cu Eric Zemmour cât şi cu Marine Le Pen

Macron ar câştiga cu 55% într-o confruntare electorală cu Eric Zemmour şi cu 53% într-o înfruntare cu Marine Le Pen.

Le Pen a pierdut în faţa lui Macron în turul doi al scrutinului din 2017 cu 66% la 44%.

Analiştii au subliniat că alegerile de anul viitor rămân extrem de imprevizibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici