Sursă ucraineană: două treimi din rachetele ruseşti lansate sâmbătă au fost interceptate

Două treimi din rachetele ruseşti lansate sâmbătă au fost interceptate, a anunţat armata ucraineană, potrivit CNN.

4375 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: două treimi din rachetele ruseşti lansate sâmbătă au fost interceptate

Aproximativ două treimi din rachetele ruseşti lansate sâmbătă asupra Ucrainei au fost interceptate, potrivit comandantului-şef al forţelor armate ucrainene.

„În total, inamicul a efectuat aproximativ 28 de lansări de rachete de croazieră de diferite tipuri şi cinci lansări de rachete ghidate pentru avioane", a declarat generalul Valeriy Zaluzhnyi pe Telegram.

Forţele de apărare au distrus 18 rachete de croazieră şi trei rachete de avion ghidate, a precizat el.

Zaluzhnyi a mai spus că sâmbătă dimineaţa, capitala Kiev a fost atacată de rachete antiaeriene dinspre nord. Astfel de arme, S-300, au fost rar folosite împotriva Kievului.

Generalul a spus că forţele ruseşti au folosit ulterior un amestec de rachete de croazieră lansate din aer, rachete de croazieră lansate de pe mare şi rachete ghidate trase din avioane pentru a ţinti infrastructura critică a Ucrainei.

Denys Shmyhal, prim-ministrul ucrainean, a declarat anterior că apărarea aeriană a salvat „vieţile a mii de oameni".

Atacurile cu rachete ruseşti de sâmbătă au fost primele din ultimele două săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici