Sursă ucraineană: ruşii pregătesc o mare ofensivă în estul Ucrainei

Semnele unei viitoare „mari ofensive ruseşti" au fost observate în estul Ucrainei, susţin surse ucrainene citate de Sky News.

737 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: ruşii pregătesc o mare ofensivă în estul Ucrainei

Sursă ucraineană: ruşii pregătesc o mare ofensivă în estul Ucrainei

Forţele ruseşti se pregătesc să lanseze o „mare ofensivă" la începutul primăverii, potrivit evaluărilor serviciilor de informaţii din Ucraina.

Direcţia principală de informaţii ucrainene (GUR) consideră că trupele se regrupează în regiunile Doneţk şi Luhansk, relatează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Specialiştii spun că este puţin probabil ca Moscova să lanseze un atac din Belarus sau din sudul Ucrainei, a declarat un reprezentant al GUR. Totuşi, capitala Kiev şi-a consolidat apărarea pregătindu-se pentru un potenţial atac dinspre nord.

Experţii ISW au observat că forţele ruseşti sunt redistribuite în jurul oraşelor Svatove şi Kreminna, în regiunea Luhansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
ofensivă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici