Surse: Administraţia Donald Trump va aproba vânzarea de avioane F-22 în Israel

  • Surse: Administraţia SUA aprobă exportul de avioane F-22 în Israel
  • Şeful Pentagonului, Mark Esper, a transmis Guvernului israelian că tranzacţia a fost aprobată
  • Israelul vrea menţinerea superiorităţii militare în Orientul Mijlociu, în contextul în care Statele Unite vor exporta avioane F-35 în Emiratele Arabe Unite
238 afișări
Imaginea articolului Surse: Administraţia Donald Trump va aproba vânzarea de avioane F-22 în Israel

Administraţia Donald Trump aprobă vânzarea de avioane F-22 în Israel - surse - PUBLICAT FLUX

Administraţia Donald Trump intenţionează să exporte avioane multirol F-22 în Israel, în contextul în care Guvernul Benjamin Netanyahu vrea menţinerea superiorităţii militare în Orientul Mijlociu, afirmă surse guvernamentale israeliene citate de publicaţiile Asharq Al-Awsat şi Times of Israel.

Potrivit surselor citate, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a transmis Guvernului Benjamin Netanyahu în cursul unei vizite efectuate zilele trecute în Israel că a fost aprobată vânzarea de avioane multirol F-22 Raptor, invizibile pe radar, şi rachete de ultimă generaţie în Israel. Vânzarea a fost aprobată de preşedintele Donald Trump, conform surselor citate.

Israelul exprimase interes în achiziţionarea de avioane F-22, dar, iniţial, Statele Unite respinseseră solicitarea. Guvernul Benjamin Netanyahu vrea să menţină superioritatea militară a Israelului în Orientul Mijlociu, în contextul în care Administraţia Donald Trump intenţionează să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe Unite.

Mark Esper s-a întâlnit de trei ori în ultima lună cu Benjamin Gantz, ministrul israelian al Apărării. Şeful Pentagonului s-a aflat joi în Israel. "Au discutat despre necesitatea menţinerii securităţii şi stabilităţii regionale şi despre modalităţi de contracarare a Iranului", a transmis Biroul lui Benjamin Gantz.

Departamentul de Stat american a notificat joi Congresul SUA că intenţionează să vândă avioane de vânătoare F-35 Emiratelor Arabe Unite, conform Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor. Contractul companiei Lockheed Martin, în valoare de 10,4 miliarde de dolari, va include până la 50 de avioane militare F-35, a declarat un oficial din cadrul Congresului SUA. Dacă acest contract va fi validat de Congres, Emiratele Arabe Unite vor deveni a doua ţară din Orientul Mijlociu care ar deţine avioane F-35, după Israel.

Vânzarea avioanelor F-35 intervine după ce Emiratele Arabe Unite au normalizat relaţiile cu Israelul. Iniţial, Guvernul israelian a formulat obiecţii faţă vânzarea de către SUA a avioanelor F-35 în Emiratele Arabe Unite, dar săptămâna trecută a acceptat tranzacţia după ce Pentagonul a dat asigurări că va exporta echipamente militare noi în Israel, pentru a menţine superioritatea militară a acestei ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici