Surse AP: Administraţia Donald Trump vrea mobilizarea Gărzii Naţionale pentru misiuni antiimigraţie/ Casa Albă neagă

Administraţia Donald Trump analizează posibilitatea mobilizării a 100.000 de membri ai Gărzii Naţionale pentru capturarea imigranţilor aflaţi în ilegalitate pe teritoriul american, inclusiv a milioane de persoane aflate în zona frontierei cu Mexicul, potrivit unui proiect de document obţinut de AP.

2055 afișări
Imaginea articolului Surse AP: Administraţia Donald Trump vrea mobilizarea Gărzii Naţionale pentru misiuni antiimigraţie/ Casa Albă neagă

Surse AP: Administraţia Donald Trump vrea mobilizarea Gărzii Naţionale pentru misiuni antiimigraţie/ Casa Albă neagă

Proiectul de document, obţinut de agenţia Associated Press, prevede mobilizarea membrilor Gărzii Naţionale în statele Oregon, Louisiana, California, Arizona, New Mexico, Texas, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma şi Arkansas.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că informaţiile difuzate de AP sunt "sută la sută neadevărate şi iresponsabile". "Nu există niciun efort de folosire a Gărzii Naţionale pentru arestarea imigranţilor aflaţi în ilegalitate", susţine purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Guvernatorii statelor americane vizate vor decide dacă vor mobiliza membri ai Gărzii Naţionale la operaţiunile antiimigraţie, precizează memorandumul semnat de John Kelly, secretarul american pentru Securitate Internă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis că săptămâna viitoare va adopta un nou decret antiimigraţie. "Voi menţine promisiunile, nu voi da înapoi de la apărarea ţării. Vom emite o nouă ordonanţă executivă săptămâna viitoare, pentru a apăra în totalitate ţara", a spus liderul de la Casa Albă, reiterând eforturile de combatere a infracţionalităţii.

"Am iniţiat un efort naţional pentru deportarea infractorilor străini, pentru eliminarea membrilor grupurilor interlope şi a altor indivizi care prezintă riscuri asupra ordinii publice. Salvăm zilnic vieţile americanilor", a subliniat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici