Surse: Macron şi Trump vor mai multe date despre uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său american, Donald Trump, susţin că autorităţile din Arabia Saudită trebuie să prezinte tot adevărul în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a afirmat o sursă de la Palatul Elysee, informează cotidianul Yeni Şafak.

318 afișări
Imaginea articolului Surse: Macron şi Trump vor mai multe date despre uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi

Surse: Macron şi Trump vor mai multe detalii despre uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi

Cei doi lideri, care s-au întâlnit sâmbătă la Palatul Elysee, au fost de acord că acest caz nu trebui să destabilizeze şi mai mult Orientul Mijlociu, adăugând că situaţia ar putea crea o oportunitate de soluţionare pe cale politică a războiului din Yemen, a mai afirmat sursa menţionată anterior.

Arabia Saudită, care se confruntă cu critici dure în legătură cu uciderea jurnalistului Khashoggi, conduce o coaliţie de ţări arabe care luptă împotriva rebelilor houthi din Yemen, insurgenţii fiind sprijiniţi de principalul rival al Riadului în regiune, Iran.

Khashoggi a dispărut după ce 2 octombrie a intrat în Consulatul saudit din Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale. Cadavrul său nu a fost găsit până în acest moment.

Deşi iniţial a negat, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat într-o operaţiune "neaprobată".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici