Surse Reuters: Casa Albă a exclus Huawei din sistemul bancar al Statelor Unite

Administraţia Trump a luat decizia de a interzice companiei chineze Huawei să facă parte din sistemul financiar al SUA la începutul acestui an, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Reuters.

934 afișări
Imaginea articolului Surse Reuters: Casa Albă a exclus Huawei din sistemul bancar al Statelor Unite

Surse Reuters: Casa Albă a exclus Huawei din sistemul bancar al Statelor Unite

Planul, care a fost finalizat, a plasat Huawei Technologies, cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, pe lista naţională specializată a Departamentului Trezoreriei (SDN).

Pe lista respectivă s-au mai afalt compania rusă Rusal, al doilea producător mondial de aluminiu, alături de oligarhi ruşi, politicieni iranieni şi traficaţi de droguri din Venezuela.

Oficialii administraţiei au întocmit un memo şi au organizat şedinţe pe această temă, potrivit unei surse.

Huawei nu a făcut comentarii, iar un purtător de cuvânt al Trezoreriei a declarat că agenţia „nu comentează potenţialele investigaţii sau acţiuni".

Annie Fixler, expertă în cibernetică la Fundaţia pentru Apărarea Democraţiilor, a declarat că includerea companiei pe acea listă „ar avea implicaţii răspândite pentru Huawei pe tot globul”, menţionând că afacerea gigantului chinez va fi „grav afectată” în Europa şi în Asia.

Guvernul Statelor Unite a acuzat Huawei, în legătură cu furturi de informaţii comerciale, fraudă bancară, încălcări ale sancţiunilor împotriva Iranului şi a încercat să-i convingă pe aliaţii săi să o excludă din planurile de dezvoltare a reţelelor 5G.

Lista specializată interzice companiilor sau cetăţenilor americani să tranzacţioneze sau să efectueze tranzacţii financiare cu acele companii aflate pe listă şi îngheaţă activele acestora deţinute în Statele Unite.

Prin urmare, această hotărâre în ceea ce priveşte Huawei i-ar afecta pe aliaţii americani care se bazează deja pe companie pentru reţelele lor 4G, deoarece aproape toate plăţile în dolari trec prin intermediul instituţiilor financiare din SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici