Surse: Vehiculul care a explodat în Doneţk aparţine unui comandant insurgent / Nu există victime

Vehiculul care a explodat vineri seară în oraşul separatist ucrainean Doneţk aparţine comandantului unui grup insurgent, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, anunţă surse citate de presa locală.

686 afișări
Imaginea articolului Surse: Vehiculul care a explodat în Doneţk aparţine unui comandant insurgent / Nu există victime

Conform agenţiei de presă din Doneţk (Donetsk News Agency), a explodat vehiculul lui Denis Sinenkov, şeful Miliţiei din autoproclamata "Republică Populară Doneţk". Nimeni nu a fost rănit în explozie, dar vehiculul de teren a fost distrus, potrivit agenţiei Tass.

O explozie puternică s-a produs, vineri seară, în centrul oraşului ucrainean Doneţk, în apropierea sediului administraţiei separatiste, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti. Conform martorilor, un vehicul a explodat într-o parcare situată în apropierea sediului Administraţiei "Republicii Populare Doneţk", nerecunoscută internaţional. Clădirile învecinate nu au fost afectate şi nu există informaţii despre victime.

Incidentul intervine în contextul intensificării confruntărilor militare între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.

Liderul autoproclamatei "Republici Populare Doneţk", Denis Puşilin, a anunţat vineri iniţierea operaţiunilor de evacuare a civililor de etnie rusă. Un anunţ similar a fost făcut de liderul autoproclamatei "Republici Populare Lugansk", Leonid Pasecinik. Denis Puşilin susţine că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, "va ordona curând o ofensivă militară" în regiunile Doneţk şi Lugansk, însă Kievul a negat acest lucru.

Preşedinţia Rusiei a negat, conform BBC, că ar fi început operaţiuni de evacuare din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, deşi liderii insurgenţi susţin că se coordonează cu Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici