Suspectul arestat în cazul jafului de la turneul de poker din Berlin a fost eliberat

Un bărbat arestat vineri seara de poliţie, care îl suspecta că ar fi implicat în jaful de la turneul de poker din Berlin, de la 6 martie, a fost eliberat sâmbătă, anunţă site-ul cotidianului Berliner Morgenpost.

21 afișări
Imaginea articolului Suspectul arestat în cazul jafului de la turneul de poker din Berlin a fost eliberat

Suspectul arestat în cazul jafului de la turneul de poker din Berlin a fost eliberat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziarul, care anunţase arestarea, precizează că bărbatul ar fi fost "victima unei confuzii", anchetatorii crezând că îl recunosc în anumite imagini realizate în timpul jafului.

Poliţia a confirmat că acesta a părăsit locul unde a fost interogat, fără a oferi alte detalii.

Vineri seara, în jurul orei 21.00, un comando al poliţiei l-a arestat pe bărbat, pe baza unui mandat de arestare pentru jaf armat în bandă organizată, emis vineri de Parchet. Două apartamente au fost de asemenea percheziţionate.

Conform cotidianului Berliner Morgenpost, bărbatul arestat şi apoi eliberat ar aparţine unei familii de notabili arabi şi a fost deja condamnat pentru jefuirea cazinoului hotelului Park Inn din Berlin, în 2004. Cei patru hoţi au fost condamnaţi atunci la pedepse între doi şi patru ani de închisoare.

Ziarul adaugă că suspectul a contestat acuzaţiile pe tot parcurul arestului preventiv.

Sâmbăta trecută, un comando a intrat în hotelul de lux Hyatt, unde se derula etapa germană a European Poker Tour (EPT), un turneu internaţional care reuneşte circa 950 de jucători şi este dotat cu un premiu de un milion de euro pentru câştigător.

Aceştia au trecut la atac în momentul în care banii din taxa de înscriere urmau să fie depuşi în seif, adică sute de mii de euro în momentul jafului.

Un paznic a încercat să le stea în cale şi atunci hoţii au scăpat un sac în care se afla o mare parte din bani. Ei nu au luat decât 242.000 de euro, potrivit poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici