Suspectul în cazul atacurilor de la Oslo va fi prezentat luni unui judecător

Anders Behring Breivik, suspectul în cazul atacurilor care au îndoliat Norvegia vineri, va fi prezentat luni unui judecător, pentru o decizie privind eventuala plasare a sa în arest preventiv, a anunţat duminică poliţia norvegiană.

192 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul atacurilor de la Oslo va fi prezentat luni unui judecător

Suspectul în cazul atacurilor de la Oslo va fi prezentat luni unui judecător (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suspectul va fi prezentat mâine (luni) în faţa unui tribunal pentru plasarea în arest preventiv", a declarat comisarul Sveinung Sponheim, de la poliţia din Oslo, în cursul unei conferinţe de presă.

Conform procedurii judiciare norvegiene, judecătorul va putea decide plasarea în arest preventiv pentru maximum patru săptămâni, care pot fi reînnoite în cadrul unei noi audieri, după expirarea acestei perioade.

Judecătorul va decide dacă audierea va fi deschisă publicului sau nu, a declarat Sveinung Sponheim.

În prezent, Anders Behring Breivik are statutul de suspect şi, conform sistemului judiciar norvegian, nu va putea fi inculpat decât la sfârşitul anchetei poliţiei.

Poliţia a precizat că încă nu cunoaşte motivele suspectului, care a recunoscut faptele ce îi sunt reproşate.

Conform celui mai recent bilanţ al poliţiei, 93 de persoane au murit în atacul armat ce a vizat tineretul laburist pe insula Utoeya, din apropiere de Oslo, şi în explozia unei bombe în apropiere de sediul Guvernului norvegian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici