Suspectul în cazul uciderii jurnalistei bulgare de investigaţii, extrădat în Bulgaria

Autorităţile germane au aprobat extrădarea suspectului în cazul uciderii jurnalistei bulgare de investigaţie Viktoria Marinova, acesta urmând să fie trimis în Bulgaria în termen de 10 zile, a informat vineri procurorul general al oraşului Celle, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3302 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul uciderii jurnalistei bulgare de investigaţii, extrădat în Bulgaria

Suspectul în cazul uciderii jurnalistei bulgare de investigaţii, extrădat în Bulgaria

Severin Nadejdov Krasimirov, în vârstă de 21 de ani, din oraşul bulgar Ruse, este principalul suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova. Bărbatul a fost arestat în Germania.

Presupusul asasin al jurnalistei bulgare Victoria Marinova a fugit în Germania prin România, imediat după comiterea crimei, a anunţat Sotir Zazarow, procurorul general din Bulgaria.

Victoria Marinova, directoarea şi prezentatoare a postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitatea în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

În vârstă de 30 de ani, Victoria Marinova era implicată în mai multe investigaţii jurnalistice privind corupţia din Bulgaria, a mai precizat OCCRP pe Twitter.

Ea este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.

Jurnalistul şi analistul Ruslan Trad a scris pe Twitter că ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice.

Severin Nadezhdov Krasimirov, în vârstă de 21 de ani şi care este din localitatea bulgară Ruse, este principalul suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, relatează site-ul local de ştiri Duvan Most.

Autorităţile au anunţat marţi că au reţinut un nou suspect în cazul ucideriii jurnalistei bulgare, după ce iniţial reţinuseră un român.

Acesta a fost arestat în Germania, unde ar fi fugit duminică, la o zi după comiterea crimei.

Procurorii au declarat că jurnalista, în vârstă de 30 de ani a fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă, în oraşul Ruse.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici