Suspiciune puternică de coronavirus în Brazilia. Autorităţile aşteaptă rezultatul celui de-al doilea set de analize

  • Presa locală a relatat iniţial că ar putea exista primul caz de coronavirus la un bărbat de 61 de ani, care s-a reîntors recent din Lombardia, în nordul Italiei, potrivit BBC.
  • În prima fază testul a ieşit pozitiv, însă bărbatul din São Paulo va fi testat din nou pentru o confirmare finală.
707 afișări
Imaginea articolului Suspiciune puternică de coronavirus în Brazilia. Autorităţile aşteaptă rezultatul celui de-al doilea set de analize

Sursa: Profimedia Images

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, s-a reîntors în Brazilia în perioada carnavalului, când milioane de oameni călătorea de-a lungul ţării. Oficialii se tem că momentul în care acesta a revenit în ţară creşte probabilitate ca noul coronavirus să se răspândească.

Prima testare a bărbatului a avut loc la Spitalul Albert Einstein din zona de sud a oraşului São Paulo, unde în prezent este sub tratament.

Rezultatul este încă unul „preliminar” şi a fost trims la Institutul Adolfo Lutz pentru analiză suplimentară, înainte ca să fie confirmat primul caz de coronavirus în Brazilia.

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii din Brazilia spun că speră ca rezultatele retestării să fie cunoscut în cursul zilei de miercuri, unde o serie de măsuri adiţionale vor fi luate, în funcţie de ce descoperă medicii.

China a anunţat 52 de decese noi cauzate de coronavirus, decesele ajungând la 2.715. Toate decesele noi au avut loc în Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor. Tot aici s-au înregistrat 401 de infecţii noi din 406 raportate de Comisia Naţională de Sănătate (NHC).

Potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate (OMS), numărul total de îmbolnăviri a trecut de 81.000, 2.762 de morţi şi 30.098 de persoane care s-au vindecat.

Majoritatea cazurilor confirmate sunt în China, dar cifrele s-au diminuat în comparaţie cu zilele anterioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici