Susţinerea publică pentru Uniunea Europeană este în creştere în cinci dintre cele mai mari şase state membre, inclusiv în Marea Britanie

Susţinerea publică pentru Uniunea Europeană este în creştere în cinci dintre cele mai mari şase state membre, inclusiv în Marea Britanie, arată un studiu efectuat de Fundaţia Bertelsmann, informează publicaţiile Der Spiegel şi EUObserver.

1580 afișări
Imaginea articolului Susţinerea publică pentru Uniunea Europeană este în creştere în cinci dintre cele mai mari şase state membre, inclusiv în Marea Britanie

Susţinerea publică pentru Uniunea Europeană este în creştere în cinci dintre cele mai mari şase state membre, inclusiv în Marea Britanie

Potrivit studiului, 77% dintre cetăţenii polonezi ar vota pentru rămânerea ţării în UE în cazul unui referendum (comparativ cu 68% în martie). În Germania, 69% dintre cetăţeni susţin apartenenţa la Blocul comunitar (faţă de 61% în martie).

În Italia, susţinerea pentru UE este la nivelul de 51%, în timp ce în Franţa este la 53%.

Percepţiile faţă de Uniunea Europeană s-au îmbunătăţit chiar şi în Marea Britanie, unde 56% dintre cetăţeni sunt favorabili rămânerii în UE (comparativ cu 49% în martie) în pofida rezultatului referendumului din iunie, care a decis ieşirea din UE.

Singura uşoară scădere a popularităţii se înregistrează în Spania, ponderea celor care susţin apartenenţa la UE fiind de 68% (faţă de 71% în martie).

Studiul Fundaţiei Bertelsmann se bazează pe sondaje de opinie efectuate în luna august în cele mai mari şase state membre ale Uniunii Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici