VIDEO   Sute de armeni protestează la Bruxelles, fluturând steagul Armeniei

  • Sute de oameni protestează chiar acum la Bruxelles, fluturând steagul Armeniei
  • Bombardamentele din regiunea separatistă afectează populaţia civilă
  • Ciocnirile dintre forţele azere şi armene au ucis sute de oameni
298 afișări

Sute de oameni protestează acum în apropierea instituţiilor UE, cu ocazia dezbaterii în Parlamentul European a situaţiei din Nagorno-Karabakh.

Din 27 Septembrie, de când au început ciocnirile dintre cele două forţe, sute de oameni şi-au pierdut viaţa. Bombardamentele din regiunea separatistă a afectat intens populaţia civilă deoarece luptele dintre Armenia şi Azerbaijan nu dădeau niciun semn de diminuare.

Nagorno-Karabakh se află în Azerbaidjan, dar a fost sub controlul forţelor etnice armene, sprijinite de Armenia, de mai bine de 25 de ani.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a cerut duminică Armeniei să stabilească un calendar pentru retragerea din enclava Nagorno-Karabakh şi a teritoriilor azere înconjurătoare şi a declarat că Azerbaidjanul nu va înceta acţiunile militare până când acest lucru nu se va întâmpla.
Într-o declaraţie televizată adresată naţiunii, Aliyev a spus că forţele azere sunt într-o ofensivă de o săptămână pentru a recupera pământurile pe care le-au pierdut în faţa etnicilor armeni în anii '90. Sute de oameni au fost ucişi în ultima săptămână de lupte între Azerbaidjan şi forţele etnice armene, inclusiv câteva zeci de civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici